KARADENİZ GÖZDE GAZETESİ
TERMONİ
 

TERMONİ


Malzemesi: 
1,5 bardak halli fasulye 
1,5 bardak renkli fasulye 
1 bardak buğday unu 
1,5 bardak armut pekmezi


03 Aralık 2016 Cumartesi 14:57
1 çay bardağı şeker 

Yapılışı: 
Halli fasulye dört bardak su ile biraz pişirilir. Renkli fasulye dört bardak su ilavesiyle kazana konur ve ikisi birlikte pişinceye kadar kaynatılır. Fasulyeler piş ince sekiz bardak su ilave edilerek su kaynaymcaya kadar ısıtılır ve buğday unu sulandınlarak kazana ilave edilir. Bir miktar yeniden kaynadıktan sonra da pekmezi, şekeri ve tuzu konularak beş dakika daha pişirilir. Kaselere konarak ilik veya soğuk olarak yenebilir. 

Not: Bu yemek zenginleştirilerek de yapılabilir. Bu takdirde yemeğe bir buçuk bardak taze mısır, bir çay bardağı bulgur, bir çay bardağı pirinç, bir avuç karalahana ilave edilir. Armut pekmezi yerine üzüm pekmezi veya taze şıra da konabilir.
Anahtar Kelimeler:
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
Çok Okunanlar