KARADENİZ GÖZDE GAZETESİ
PEHLİ
 

PEHLİ

1 adet kuzu kol 
1 çorba kaşığı tereyağı 
2 su bardağı su 
1,5 tatlı kaşığı tuz 
 


16 Haziran 2016 Perşembe 11:36

 



Kol parçalara ayrılır. Tencereye tereyağı konur, eriyince parça etler atılır ve hızlı ateşte etin kabuk tutması sağlanır. Sonra üzerine sıcak su ve tuz eklenir. Kapaklı olarak, kısık ateşte et yumuşacık olana dek pişirilir. 

Not: Bayramlarda yapılan "pehli"nin suyuna pirinç salınarak pilav yapılır.

Anahtar Kelimeler:
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
Çok Okunanlar