KARADENİZ GÖZDE GAZETESİ
HALUÇ
 

HALUÇ

Malzemeler:

2 su bardağı un 
1 su bardağı dövülmüş ceviz 
1 yemek kaşığı tereyağı 
1 çay kaşığı tuz 
 


06 Nisan 2016 Çarşamba 14:56

Tarifi:

Un tuz ve su kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılarak biraz dinlendirilir. Daha sonra küçük bezeler (ceviz büyüklüğünde) yapılır. Bezeler oklava ile açılıp (tabak büyüklüğünde) ortasına çekilmiş ceviz içi konup yarım ay şeklinde kapatılır. Diğer bezeler de aynı şekilde hazırlanıp kaynamış tuzlu suda haşlanır. Kevgirle servis tabağına alınır. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilip sıcak servis yapılır. Arzuya göre pul biber de serpilebilir. 

Anahtar Kelimeler:
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
Çok Okunanlar